Suveræne Sevilla

Sevilla: Andalusiens hovedstad og regionens største by. En historisk og smuk by, måske en af de smukkeste og mest charmerende spanske byer – hvis man ellers tør bruge så store ord i et land som dette. Specielt den gamle bydel, der er en af Spaniens største, Guadalquivir-floden der roligt flyder gennem byen og lokker folk til sine bredder – eller det gamle sigøjnerkvarter ‘Triana’, på den anden side af floden.

Historiske bygninger og paladser, fornemme haver, skæve og krogede brostensgader – og ikke mindst et uendeligt udbud af små restauranter og tapasbarer, det gør byen til et paradis livsnydere.

Et sted der bider sig fast i en, og som man som regel får lyst til at vende tilbage til igen og igen, når først man er blevet ‘bidt’.

En elegant, romantisk og forførende by, hvor man let lader sig rive med af en speciel stemning, der summer af liv i de små gader og på torvene – og så et præg af ældgammel historie, der hele tiden synes at være tilstede.

Bylivet i Sevilla foregår udendørs, hvor man mødes til tapas og drinks, og masser af snak. Når mørket falder på, vågner byen til liv…

Men lad nu billederne tale for sig selv. ‘Deres udsendte’ har intet andet at sige, end: ”Venedig, Rom og Paris – gå hjem og læg jer. Sevilla har alt hvad man behøver til skøn og livsbekræftende oplevelsestur!”

Katedralen i Sevilla, færdigbygget i 1500-tallet
‘Rio Guadalquivir’
‘Plaza de España’, Spaniens bidrag til verdensudstillingen i 1929.
Sevilla er flamencoens by. Både musikken og dansen, og hele kulturen der lægger bag.

De danske vikinger nåede forøvrigt også helt til fjerne Sevilla. Men det er en helt anden historie du kan læse her: https://www.enrique.dk/2016/06/11/da-vikingerne-kom-til-sevilla/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *