Tøjsalg i Patagonien

Et enkelt tip, en vild idé – og et af vores mere skøre projekter ser dagens lys: Vi opkøber amerikansk genbrugstøj fra importører i de mere tvivlsomme kvarterer i det centrale Santiago, læsser de sorterede tøjgenstande i en brugt Chevrolet, og drager ud til de yderste landzoner i det sydlige Chile – området er Patagonien.

Med tøjstativer, klapborde og parasoller spændt fast på toppen af Chevy’en, besøger vi markedspladser, beboerhuse og lokale spisehuse, sportspladser m.m. Vi er længere ude end kragerne, helt derude ved de patagonske fjorde, hvor der er flere søløver i bugten – end der er indbyggere i landbyerne.

De lokale tager imod os med en blanding af forunderlig skepsis og nysgerrighed. Det er bondemænd med bløde hatte der betages af tanken om en næsten ny skindjakke til blot få pesos, landkoner der med falkeblik vurderer kvaliteten af striktrøjerne, og unge der køber ‘recycled’ mærkevarer de ikke kan få i den lokale ‘Lily’-butik. Vi er som en ukendt nyhed, landet fra det ydre rum – en smeltedigel af kulturer, der mødes på kanten af Stillehavet.

Der er dage hvor tøjet sælger som varmt brød, og tror på os selv som ‘stor-entrepreneurer’ i en helt ny branche. Andre dage knokler vi 18-20 timer om dagen, og bruger flere penge på benzin og færgebilletter, end på rent faktisk at lave forretning. Vi ender med at skille os af med Chevroletten, og sælger de sidste tøjbunker for en slik.

Forretningsidéen var nok en fuser, men som rejseeventyr får oplevelsen et 12-tal. En hel vinter med naturoplevelser i verdenklasse, og så mødet med den skønne og elskelige landbefolkning fra det sydlige Chile, som man aldrig glemmer. Unikke oplevelser der kan sættes ind på livsoplevelses-kontoen – I ved, den konto der altid kun giver gode og positive renter..!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *