Guadalhorce – Natur i Málagas baghave

Så tæt på Málaga – og alligevel så meget natur. Ude på motorvejen fræser mange forbi denne lille oase, uden at vide den er der. ‘Desembocadura de Guadalhorce’ – floden Guadalhorces udmunding, der løber ganske tæt ved storbyens bygninger – er et stykke fredet grønt, som absolut er et besøg værd.

Det gælder om at komme tidligt afsted. Helst ved solopgang. Så kan man nyde stedet i stilhed og uden mennesker. Selv varme Málaga er stadig dugfrisk på det tidspunkt.

Er man heldig, er flamingoerne her stadig. Ibis, hejrer mm. Fugleliv og grønt. Specielt hvis man er stille og har husket at slukke mobiltelefonen, parkeret bilen langt væk, og taget vandreskoene på.

Stedet har ikke status af nationalpark eller andet fint. Det er blot et grønt, beskyttet område, der har fået lov til at være i fred. Klemt inde mellem motorvej, lufthavn og storbyen Málaga. 67 hektar af grøn oase, hvor kun der kun er adgang til fods og med cykel. Stedet hvor Guadalhorce-floden løber ud i havet…

Broen over floden Guadalhorce

Efter mange år er det nu ved at lykkes. Der bygges en gangbro fra Guadalhorce, over floden til Málaga by. Det betyder nemmere adgang til området, og samtidig at man kan gå sig en lang tur i det grønne, og ende sin tur i byen.

Broen var næsten færdig, da virussituationen brød ud. Der mangler meget lidt før den røde snor kan klippes. Mon ikke den åbnes sammen med resten af Spanien?

Broen er 270 meter lang, og vil være den længste af sin slags i Spanien. Den bliver en del af ‘Senda Litoral’ – kyststien – og vil være udelukkende for fodgængere og cyklister, der ønsker at besøge det fredede område.

Nemmeste adgang til området fra vestsiden, er ved den lille bydel Guadalmar vest for naturområdet, hvortil man kan finde lokale busser, samt P-pladser hvis man kommer i bil. Alternativt, er der blot 3 km til togstationen ved Plaza Mayor, hvor man kan gå eller tage en billig taxa.

God fornøjelse ud i det smukke og grønne Spanien der nogen gange er tættere på end man tror…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *