Málaga klædt på til fest

‘Feria de Málaga’ – også kaldet ‘Feria de Agosto’ – har man fejret i mere end 500 år. Det er en af Málagas helt store og traditionelle fester, måske den største af dem alle. Der er en begivenhed man ikke bør snyde sig selv for, hvis man bare har den mindste interesse i spansk liv og kultur. Det bliver ikke mere spansk og farverigt end dette.

‘Feria de Málaga’ er en fejring af byen Málaga. Byens fest har historiske rødder helt tilbage til byens generobring fra maurerne i 1487, hvor man fejrede spansk levevis og kultur med en stor årlig fest. Festen har selvfølgelig ændret karakter gennem årene, men lige siden 1887 har man hvert år i august måned, danset, sunget, spist og drukket i 8-9 dage med alt hvad der hører til af tradition, fest og elegance.

Det er en hel by, der fejrer sig selv, og den kultur man er en del af. Familier og venner der samles for fejre noget man er stolt af. Festen, gastronomien, dansen, musikken. Festkjoler og de fine hatte findes frem, selv de traditionelle hestevogne tages i brug.

I halvanden uge fester byen, og et enormt antal besøgende gæster. Det nævnes at op imod 2 millioner mennesker besøger begivenheden – det får en vis Roskilde Festival til at ligne Cirkus Arli i forhold. Det er intenst og farverigt – men samtidig så sobert og familievenligt, at festen er for alle. Spanierne er gode til den slags, at lade en stor fest være et sted, hvor alle er velkomne – både de små, de store og de ældre.

Om dagen foregår festlighederne i det historiske centrum af Málaga, om aftenen/natten på ‘feria-pladsen’ lidt ude for centrum, der som en hel by i sig selv, kommer til live med små lokale ‘casetas’, der tilbyder mad, drikke, musik og dans – og med plads til at hestevognene kører rundt i de varme og støvede gader.

Det er Spanien. Det er Andalusien. Det er Málaga. Samlet på et sted.
Snyd ikke dig selv for oplevelsen.
Go’ fornøjelse…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *