Spanske Sommerbilleder

 

Spanien – Sommer
Strand, sol og sværme af sommergæster.
Sombreros, solcreme og sangría der smelter i glasset –
Sveddryp og smagen af salt på læben.
‘Satans til hede’, sitrer turisten, mens han gurgler sig igennem en iskold ‘pint’.
‘Siesta’ – sværger spanieren!
Syngende cikader og stegende hede – det er både smukt og sydende –
Det er sommer på spansk…

 Sommer er himmel & hav i blåt

– og i blomstrende farver

Sommer er lys
Alting farves lyst af solen – også sindet. Der er en form for lethed over alting. Også påklædningen. Pigernes sommerkjoler og nøddebrune hud, krydret med de iltre øjne og det sorte hår. Det bliver så feminint og sanseligt det hele – på en naturlig og elegant måde. Kan man gøre andet end blot at nyde det hele..?

Sommer er fest
Ikke at spanierne ligefrem mangler fester resten af året, men i sommervarmen overgår Spanien sig selv i festrus. Hele byer holder fest, der er ‘Ferias’ og kulturfester der får en vis festival i Roskilde til at ligne en børnefødselsdag. Mest fordi ALLE er med – lige fra den der skal kravle, til bedsteforældre der har stokken med til dans. Den holdning til livet kan vist ikke stikkes andre steder.

Sommer er liv.
Strande og promenader fyldes med sommergæster fra hele kloden.
De små ‘chiringuitos’ har for længst slået dørene op – med lækker mad og kølige forfriskninger. Grille tændes op med velduftende oliventræ og overalt ser man friske sardiner, fisk, blæksprutter på spyd over den åbne ild. Stemningsfuld strandstemning.

Sommer er sydende
Heden sløver og sætter produktiviteten på halv kraft. Man bliver ‘sommer-slatten’.

Den spanske sommer er ikke til hovedkulds aktivitet eller store projekter.
Sommer er til siesta
Absolut siesta…

Det er det jeg skal nu – Siesta

Siezzzzzzz…
Adios & Hasta Luego…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *