Tarifa – Byen ved de to have

 

Det er et helt specielt lys der møder en, når man nærmer sig kysten ved Cadiz-regionen. Man mærker det straks, man misser med øjnene og skubber hatten godt ned i panden. Lyset føles godt, der er skruet op for de stærke farver – selv sensommerens tørre buske og skæve oliventræer kommer til live.

Ordet himmelblå får en helt ny mening.

Helt nede på bag ved Costa del Sol, rundt om Gibraltarklippen, finder man det sydøstligste hjørne af Spanien – og byen Tarifa. En lille, søvnig andalusisk by, med dybe maurerske rødder, som eksploderer med besøgende turister i sommersæsonen.

Atlanterhavet og Middelhavet er det første imponerende syn man møder, når landevejen krydser de høje bakker og fører den rejsende ned mod byen. Som altid, så virker det både stort, når to verdenshave mødes og støder strømmene sammen. Hernede kaldes stedet ‘El Estrecho’ – strædet.

På hver side af det smalle stræde, står to kontinenter ansigt til ansigt – Europa og Afrika – det føles som om de blot ligger et stenkast fra hinanden. Så vi er på et sted, hvor to kontinenter og to verdenshave mødes. Det virker magisk og stort.

Tarifa er en lille hyggelig og chik by, der mangedobler sin befolkning i sommersæsonen. Ikke mindst med surfere, der kommer for at kite-surfe og nyde godt af strædets megen vind. Byen byder på masser af små stræder, hyggelige caféer med rustik kunst på væggene, lækre fiskerestauranter og masser af natteliv med aktiv deltagen af ‘hippier’ der ikke længere er hippier, men snarere rige nordeuropæere der godt kan li’ at se sådan ud og ‘chille out’ på de mange både hippe og halvdyre caféer.

  

Men det er egentlig ligegyldigt, for det handler mere om naturen omkring, og ikke om byen. Det er strandene, lyset, havet og den rå natur der fylder her – i alt fald for mig.

‘Parque del Estrecho’, er en 189 km2 stor naturpark, der ligger strakt ud på begge sider af byen. Mest af alt består den af bred strand, store sandklitter og et bagland med bakker, sandede stier og fyrreplantager. Der er her man kan vandre, trække frisk luft, nyde lyset og en natur der bare føles stor og imponerende. Fugle på træk holder ofte ‘stopover’ i området og giver fugleelskere masser at kigge på. Hvalerne er her også, derude i strædet, med mulighed for bådture og ‘whalewatching’ i sæsonen. Men det er en helt anden historie…

Tarifa, en destination med masser af horisont – og meget højt til loftet.

Der er ca. 160 km fra Málaga til Tarifa og turen kan klares på et par timer i bil. Der går desværre ingen toge, men alternativt kan man tage den 3-4 timers bumlebus fra Avanzabus, der kører fra Málaga og stopper ved de fleste byer undervejs, til en pris af ca. 13-15 euro pr vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *