‘El Palo’ – strand med charme og patina

 

Stranden og bydelen ‘El Palo’ byder ikke på så meget glitter eller glimmer – men det lille strandområde øst for Málaga emmer til gengæld af lokal charme, farvestrålende lave huse og masser af patina.

I gamle dage var ‘El Palo’ et fattigt arbejderkvarter til Málaga og et lille beskedent fiskerleje. I dag er den lille bydel heller ikke at finde blandt overskrifterne i de store turistkataloger, men til gengæld er der noget helt andet: Der er en behagelig fredelig stemning og en laid-back atmosfære. Der er en del længere mellem liggestolene, lugten af tysk sololie og skummet fra engelske ‘pints’.

PALO3 - Copy - Copy

Som det er så typisk spansk, kommer folk til El Palo for at spise fisk og skaldyr. Specielt de grillede sardiner på spyd, er populære her. Men mener faktisk det netop var i El Palo, at traditionen for grillede sardiner startede helt tilbage i 1882, da ‘Miguelíto Martínez Soler’ begyndte at sælge de små grillede fisk – fra det sted som menes at være den allerførste chiringuito i Spanien.

Gammel bybus på vej fra Málaga til El Palo

Hvis fx et grillspyd med grillede sardiner på en lille ‘chiringuito’ koster 5 – 8 euro langs de mere kendte steder langs Costa del Sol – ja, så koster det 2 euro i El Palo. Prisniveauet herude er sat så alle kan være med – men smagen er den samme og de besøgende strandgæster er overvejende lokale.

Så er man i Spanien for rent faktisk at besøge Spanien, så er dette sted slet ikk’ så ringe endda, for en tur til stranden… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *