‘Feria de Málaga’


Tradition, Fest & Elegance med mere end 500 års historie

Hvis der noget man er gode til i Spanien, så er det det med traditioner og fest. Der er altid noget der skal og bør fejres – og man har altid en historisk ‘undskyldning’ for træde i festtøjet og lade dansen begynde. Og denne ‘Feria de Málaga’ – også kaldet ‘Feria de Agosto’ – har man altså fejret i mere end 500 år.

FERIA9.2

‘Feria de Málaga’ er en fejring af byen Málaga. Byens fest har historiske rødder helt tilbage til byens generobring fra maurerne i 1487, hvor man fejrede spansk levevis og kultur med en stor årlig fest. Festen har selvfølgelig ændret karakter gennem årene, men lige siden 1887 har man hvert år i august måned, danset, sunget, spist og drukket i 9 dage og 10 nætter med alt hvad der hører til af tradition, fest og elegance.

FERIA7

I dette års ‘Feria’, der netop er slut, handler som altid om at fejre spansk kultur med musik, dans, optog og masser af lokal gastronomi og drikke.

FERIA4

Traditionen tro kommer de fine folk til byen i droscher og hestevogn. Også i dag kan man se den ene flotte og elegante hestevogn efter den anden, køre paradekørsel gennem festpladsens gader. Kusk og passagerer er dresset op i de fineste klæder og de varmblodede heste virker majestætiske og tidsløse, når de elegant kommer prustende forbi de mange tilskuere og deltagere. Man begynder at føle sig hensat til en anden tid, man lever sig ind i festen og føles godt at være en del af.

IMG_1775

Egentlig er det så enkelt at feste i Spanien.. Det er helt ukompliceret og kræver absolut ingen overtalelse. Alle ved hvad det går ud på og alle er med! Unge, gamle og alle sociale lag. Her er plads til alle. Til dansen, musikken og sangen. Til den gode, lokale mad og drikke.

FERIA9.7

Det er livsglæde der er åbenlys – spansk folkefest når den er bedst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *