Parque Nacional Alerce Aldino – Chile

Velkommen til verdens største tempererede regnskov

Den er beliggende på den sydlige halvkugle, delt mellem Chile og Argentina. Den chilenske nationalpark 'Alerce Andino' er en del af den, og en oplevelse værd - hvis man er til storslået natur og med lyst til at besøge et meget sympatisk område i verden, som ikke alle kender. 

Skovene her i det sydlige Chile, der strækker sig ind over Andesbjergene og ind i Argentina, er del af det skovområde der kaldes for ‘verdens største tempererede regnskov’. Altså ikke tropisk regnskov, som vi kender det fra fx Brasilien, men derimod med et helt andet og køligere klima – med masser af frodig skovbund og majestætiske, gamle træer.

Lange eller korte vandreture, beskrivelsen er den samme: Majestætisk, vild på den gode måde – og muligheden for at få sig en god, stor dosis naturoplevelse – af den slags man ikke glemmer.

Smeltevand fra Andesbjergene risler gennem parken med kurs mod Stillehavet

Alerce Andino er beliggende i det sydlige Chile – mere end 12.000 km fra Danmark mod nord. Parken blev erklæret nationalpark i 1982, og har en størrelse på 39.255 hektar (392,55 km2). Nationalparken ligger ca. 1000 km syd for hovedstaden Santiago, og ca. en times kørsel syd for provinshovedstaden Puerto Montt. Parken kontrolleres af det chilenske skovvæsen – Conaf – og er åben for besøg i dagtimerne for en beskeden entré. Vandreruterne er på op til 10 km (20 retur) og er tiltænkt som dagsruter. For længere ophold og vandring, skal Conaf kontaktes for forhånd og tilladelse udstedes.

Udover en rig flora og fauna, er nationalparken bedst kendt for sine ældgamle og fredede ‘Alerce’-træer (en endemisk træsort hjemmehørende i området), et træ der nok betragtes som den mest ædle træsort i Chile.

Velkommen til en verden på den sydlige halvkugle

– velkommen til Chile

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *