‘La Romería de San Miguel 2019’

‘La Romería’ er egentlig en gammel katolsk tradition for et pilgrimsfærd, som fejres mange steder i Spanien. I Torremolinos handler det i særdeleshed om at ære byens skytsengel, San Miguel. Men ‘Deres udsendte’ har fået færten af, at det måske handler om noget helt andet: nemlig spaniernes helt særligt udviklede evne til at starte en fest!

Har man bare den mindste undskyldning for at fejre en gammel tradition, så lad det blive fejret! Og denne ‘Romería de San Miguel’ i Torremolinos er ingen undtagelse – det bliver en farvestrålende fest og den starter den kommende søndag.

‘La Romería de San Miguel’ i Torremolinos er en af de spanske fejringer der er blevet erklæret ”Fiesta de Interés Turístico Nacional” (den kategori af nationale fester, der har en særlig turistmæssig interesse) og er faktisk det næststørste Romería i ‘Andalucía’. Tusindvis af både lokale og tilrejste besøgende er med når årets store fest i Torremolinos starter sidst i september hvert år – og fylder gaderne med farvestrålende optog. I år finder festen sted søndag d. 22. september – og man forventer mere end 200.000 besøgende.

Destinationen for det farverige pilgrimsfærd gennem Torremolinos, er ‘La Ermita de San Miguel’, et lille religiøst refugium – eller kapel – hvor man traditionen tro, vil ære skytshelgen San Miguel med en mindre messe.

Fejringen af San Miguel er dog samtidig startskuddet til den efterfølgende ‘Feria de San Miguel’ (årets store byfest der starter få dage senere), så selv om traditionen ved ‘La Romería’ er ganske katolsk – så varer det ikke længe, inden de religiøse toner afløses af feststemning, dans, boder med mad og drikke og masser af festglade mennesker i gaderne, klædt i farvestrålende tøj og kjoler.

Tænk, hvis man kunne fejre St. Bededag eller Mortens aften hjemme i DK på den måde. At feste på en sjov, farverig og egentlig ganske anstændig måde. Hvor alle er med og alle deltager – lige fra spædbørn til oldeforældre.

Så hvad enten det handler om gamle skikke, religiøse traditioner eller om begejstringen for at finde festtøjet frem og tage ud i byens gader, så er det egentlig ligegyldigt. For for spanierne handler det om holde fest – og den slags kan man altså godt finde ud af i Spanien..!

Skulle du få lyst til at deltage i fejringen, så er festen nem at finde. Optoget finder sted i centrum af Torremolinos, og starter søndag formiddag. Det anbefales at lade bilen stå – tog og bus kører lige til døren. Go’ fornøjelse..!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *