Mit nye dollargrin

 

Mine damer og herrer: ‘Deres udsendte’ er stolt over at fremvise sit nye køretøj.

Den er blevet kaldt både ‘pensionist-racer’ og ‘senior-trailer’, men jeg er lykkelig over at have droppet alt om biler – og yderst tilfreds min nye ‘varevogn’.

Det er en tohjuls (bens)-trukket ‘varevogn’ i skotskternet kvalitet. Karrosseri udført i rustfri aluminium og med solidt og gribefast (gas)håndtag.

Årgang: 2019 – Km: 0 – Nypris: 19,- euro – Vægt: 1,5 kg. – Topfart: Afhængig af dagsformen.

Min nye varevogn bruger ingen brændstof, kører langt på literen (!) og skal ikke have service eller nye vinterdæk. Den skal ikke synes, der er ikke hverken afgifter eller udgifter der kommer snigende i rudekuverter – og der er nul problemer med at finde en P-plads.

Dette fantastiske køretøj udleder ingen CO2, skal ikke undervognsbehandles – og giver en masse god motion.

I bund og grund, er jeg en lykkelig mand!

Det allerbedste er, at jeg på vej gennem byen til fods, altid kommer forbi en masse lokale spaniere i samme situation; nemlig roligt spadserende – og med tid en sludder og en hilsen. Spanierne er så gode til den slags, at hilse på sine medmennesker, og få sig en lille sniksnak på vejen. Det er sympatisk og giver ro. Hyggeligere end at køre en eller anden stor dieselhakker fra den ene parkeringskælder til den anden, med motorvejen som selskab.

Her tager jeg hellere de små smutveje tilbage, ad charmerende gader, igennem grønne områder, eller måske gennem den gamle bydel, hvor gaderne er fyldt med små caféer. Har indkøbet været stort, og man bliver træt undervejs, kan man jo sætte sig et øjeblik. I bedste spanske stil. Tage et hvil på et af de mange, lokale etablissementer. Måske nyde en lille tapas, et lille glas og en sludder med Pepe og Maria i baren.

Byen føles så meget bedre til fods. Man får detaljerne med. Bybilledet kommer i øjenhøjde. Prøv at gå en spontan tur ned ad en tilfældig spansk sidegade, og man risikerer at få et helt nyt billede med på nethinden. Nye mennesker, nye steder, lokal kolorit – nye oplevelser. Det er som om det hele kører ned i spansk tempo – altså, en hel del mindre hæsblæsende.

Køreanvisningen er simpel: Bevægelse i roligt (spansk) tempo – nedgearing – standse op – hvile – se sig omkring – indsnuse stemningen – sætte sig på et lokalt udskænkningssted – nyde tilværelsen.

Aha! Spanien har vist sig endnu engang. Gjort det igen. Selv en rutinepræget og halvkedelig indkøbstur, kan med sådan en skotskternet varevogn, pludseligt blive til en inspirerende udflugt.
Og husk nu; når man ikke det hele i dag – så er der en dag igen ‘mañana…!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *