Den grønne oase – ‘Molina de Inca’

Den er ikke særlig stor eller specielt velkendt. Men den er smuk, velplejet og absolut et besøg værd. Klemt inde mellem motorveje og vandlande, ligger den lille, smukke botaniske have i Torremolinos; ‘Molina de Inca’. Som en grøn perle midt i byen.

Haven består af et område på 4 hektar, med mere end 50 forskellige arter af palmer, 60 forskellige træarter og mere end 400 buske. Haven er opdelt i forskellige niveauer og gennemstrømmes af vand fra naturlige kilder, der i sin tid blev brugt til at drive de vandmøller, som netop Torremolinos var kendt for.

Haven er anlagt i 2003, men har en historie der går helt tilbage til sidst i 1400-tallet, hvor der på stedet blevet drevet mølleri (til maling af korn) i møllen ved navn ‘Molina de Inca’. Ved et besøg af kong Alfonso XIII og dronning Victoria i 1926, drak kongeparret af de rene vand fra kilden ved navn ‘Albercón’ – en hændelse der straks gjorde kilden ‘kongelig’, og derefter kaldt “Albercón del Rey”.

Kongen blev så begejstret for stedet, at der blev bygget et kontor til ham på stedet – samt et af de første badeværelser på den tid, så dronningen kunne bade i det rene kildevand. Både mølle og det kongelige badeværelse, er i dag bevaret som museum på stedet.

Det grønne område har ikke bare et rigt planteliv – men også eksotiske fugle. Det hele passes af engagerede gartnere og dyrepassere. Lokale skoler bruger bl.a. stedet til undervisning i flora og fauna.

I dag kan vi alle nyde stedet som en grøn oase. Et fredeligt sted, der emmer af ro og grøn natur, et godt sted at ‘geare ned’. Haven ejes og administreres af kommunen, og der er ikke noget kommercielt øjemed med hverken iskiosker, cafeteria eller salg af souvenirs – man er fri for alt andet end blot grøn fred og ro.

Adgang koster blot 3 euros (1 enkelt euro hvis man er bosiddende i kommunen) – så alle kan være med. Åbningstider for tiden er 11:30 – 14:00 samt 18:00 – 21.00 (det kan ændre sig). Lukket mandag. God fornøjelse i det grønne.

 

4 thoughts on “Den grønne oase – ‘Molina de Inca’

 1. Tak for denne oplysning, har boet i Malaga i over 40 år, og har aldrig hørt om denne have, vil helt sikkert besøge den. For øvrigt tak for dine posts, er altid en inspiration😃

 2. Mange tak for din venlige hilsen – Sådan en kommentar er også inspiration tilbage til skribenten! 🙂
  Håber du vil få en god, rolig og grøn oplevelse i haven. Bedste hilsner

 3. Hej Enrique,
  Tak for dine altid så positive og berigende indlæg – en fornøjelse at læse og tillige at følge dig.

 4. Mange tak for denne smukke inspiration til en vidunderlig udflugt.

  Jeg glæder mig til at se haven med egne øjne.

  Mange hilsner og tak for dine postkort 🌾🌷🌼🌹 Anne Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *