Godt Nydeår 2018

 

Godt nytår. Nytårshilsnerne strømmer ind. Må året blive lykkebringende, indbringende, frembringende, tilvejebringende og tingelingende. Masser af dit, masser af dat og masser af bla bla. Stormagasiner, elektronikgiganter, banker og forsikringsselskaber er alle ved at falde over hinanden, for at sende os de hjerteligste og inderligste ønsker om et godt og produktivt nytår. Hejhu, der er allerede pres på 2018, inden vi overhovedet passerer årsskiftet.

Vi spurter ind i det nye år. Kridt skoene, kammerat! Hop op i raketten, spænd styrthjelmen og tænd lunten – nu skydes vi ind i det nye år!Nytårsforsæt: Tab dig. Sluk cigaren. Ingen kødben, masser af grøntfoder. Selv gluten er pludseligt blevet forbudt (er der egentlig nogen der ved hvad gluten er, for jeg ved det ikke? Det minder mig om engang nogen forsøgte at sælge mig ‘økologiske læsebriller’ på et marked i Sydamerika, det virker som om der går inflation i alle gode ord). Stop med dit, stop med dat. Lad os alle krybe ned i par elastiske gymnastikbukser og udstille vore helt almindelige og halvfede kroppe så verden kan se vore gode intentioner, og sprinte rødtossede rundt i al offentlighed! Vi bli’r så lykkelige.

Nytårsforsæt, tag nu en slapper. Lykkes alligevel sjældent. Vi bliver ikke tynde – vi bliver heller ikke popstjerner. Vi bliver dem vi allerede er. Og det er måske heller ikke så tosset?Skulle der være et nytårsfortsæt, så vil ‘Deres udsendte medarbejder’ foreslå at konvertere til almen spansk livsfilosofi: At nyde livet mens det er her. Lige nu. At leve det på de præmisser vi har hver især, men at leve det. At nyde dagen i dag, i stedet for at stræbe efter i morgen. I morgen er langt væk. Mañana …

Jow, jow – vi skal producere, tsk tsk. Jeg ved det godt, vi skal være gode og effektive og planlægge alt det vil skal nå. Alt det vi kan avancere og indhøste. Nye Maylands-kalendere og en spidset blyant skal der til. Synkronisere, effektivisere og rationalisere. Det skal nok blive godt. Det kan blive perfekt. Det SKAL blive perfekt. Yes. Planer. Planlægge. Skidegodt, Egon!

Puha. Svedt bli’r man. Allerede inden året er omme.

Næh, jeg tror jeg melder pas. Tror jeg vil nyde. Jeg vil have et ‘Nydningens År’ (tak, HR – for det ord). Det har jeg besluttet. Nyde solen, den gode mad, de gode mennesker – øjeblikket. Nyde selskabet af den gode stemning og den gode energi, nyde rejsen, nyde livet. Nyde øjeblikket når det er der. Ikke mere.Lad 2018 blive ‘de små øjeblikkes år’. Dem, der er det hele værd.

De små momenter med venner, gode samtaler, frisk luft, grønt græs – et godt glas. Behøver vi så meget mere? En god bog, et par velskrevne ord, en sludder med naboen – et smil til hende med mandeløjnene nede i grøntforretningen.

Det er egentlig så simpelt, er det ikke?
At sætte barren lidt lavere – at geare lidt ned.
Alt andet kan blive så kompliceret og måske ligegyldigt?

Så for et godt Nydningens år 2018, så husk: Nyd, elsk, rejs, lev. Glem alt om det pæne, det perfekte og det prangende. Giv i stedet plads. Til dig selv, til din næste og til hinanden. Plads til at tingene ta’r sin tid. Vi når det nok, hvis ikke i 2018 – så måske ‘mañana’, eller også i 2019…

Godt & Roligt Nydeår 2018!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *