En hyldest til det simple

På sådan en helt almindelig dag som denne, har jeg fået lyst til at sende en hyldest til det enkle og det simple i livet. Alt det ukomplicerede og det tilgængelige. Det rolige og fredelige.

En hyldest til de små positive detaljer som vi så ofte glemmer, men som betyder så meget. En hilsen, et smil, et blink med øjet. Et klap på skulderen til det jordnære og det overkommelige. En god kop kaffe, en plet af grønt græs, en god bog, en god samtale – eller måske bare ingenting, rent og krystalklart ingenting…

Det kan være dage som i dag, hvor man bare ønsker at kunne slukke for alt det værdiløse glimmer, bare et øjeblik. Skrue ned for toppen af poppen og lukke lidt varm luft ud af ballonen! At vi for en stund måtte glemme alt om det der helst skal være større, bedre, hurtigere, smartere, nyere, flottere, tyndere og mere trendy. Begrebet ‘grådighed’ eksisterer slet ikke i dag. Kunne vi få lidt mindre ‘mere‘ og lidt mere ‘mindre‘ – Ih tak, hvor ville det være dejligt.

rocking-chair

At hele det kommercielle ræs kunne vige en stund, at vi kunne blive frie for den blizkrieg af reklamer som vi bliver bombarderet med hele tiden, overalt hvor vi færdes. At begrebet ‘vækst’ var noget vi dyrkede i vores personlighed, og som kunne få os til at vokse som bedre mennesker – og ikke kun et udtryk der handlede om kroner og ører. At vi et kort sekund kunne skrue ned for ambitionerne og tanken om alt det vi burde nå. At vi ville give slip på den fingertrommende utålmodighed. At vi kunne tage os tid, og give tid – også til hinanden.

Så en stor tribut herfra, også til det langsomme, til tålmodet og ikke mindst til tolerancen. Til frikvarteret, til åndehullet, og til pusterummet. Med andre ord: Hurra for retten til at hive stikket ud!

Må i alle have en god og fredelig weekend – og husk nu at weekenden først slutter mandag morgen…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *